2014. január 20., hétfő

Isten

Best of HoloPink!





Egyik elmélet

Amikor az ősemberek vadásztak, az a törzs minden tagjára vonatkozott. Voltak olyanok - mint ahogy ma is - akik nem voltak alkalmasak erre. Kezdetben ezek elhullottak, később elzavarták őket. Aztán - valamikor párszázezer év múlva - az egyiknek sikerült egy összefüggő, logikusnak is mondható eszmerendszerrel meggyőznie a többieket arról, hogy léteznek szellemi lények, akik jelen vannak, ám nem láthatók. Erre azért volt szükség, mert igazolnia kellett azt, ő miért nem megy vadászni, hisz azzal, amit ő csinál - kapcsolatot tart fenn ezekkel a lényekkel - meg tudja könnyíteni a többiek - így az egész törzs - dolgát.

Amit hiszel, neked az van. Ha sikerül a törzs minden tagjának a hitét egy irányba koncentrálni, akkor azzal létre lehet hozni ezeket a lényeket. Hisz a hologramban a tudatoddal hozod létre az elemeket és az nincs sehol megírva, hogy ezeknek feltétlen fizikai lényeknek kell lenniük. Így ezek a szellemi lények meg is jelentek és ahogy a törzs hite erősödött, úgy váltak ezek a lények is egyre erősebbé, hatékonyabbá. Megjelentek az istenek. Mivel a világ nem áll meg, az emberek folyamatos versengésben állnak egymással, ez elkezdett valamikor vonatkozni ezekre az istenekre is. Ahogy valamelyiküknek sikerült a többiek fölé kerekednie, lassan kialakult az egyistenhit és azok az istenek, akiknek nem sikerült Az Istenné válniuk, a hierarchiában elfoglalták a helyüket, mint arkangyalok és angyalok.

Másik elmélet

Amikor leszállt az űrhajó, az emberek még sosem láttak ilyet azelőtt. A lények, akik kiszálltak belőle, minden bizonnyal istenek, hisz nagy hatalmuk és rendkívüli tudásuk van. Ők beszéltek először valakiről, akit ők istennek neveztek, de ez nem volt annyira érthető, sokkal érthetőbb az, amit az emberek a szemükkel látnak. Az pedig az űrhajó és a lényei. Vagyis az istenek. Láthatóan az egyiküknek nagyobb hatalma van a többieknél, akit ők kapitánynak neveznek. Vagyis ő az isten.

Harmadik elmélet

- Hölgyeim és Uraim, ezennel bemutatom Önöknek a Forrásszimulációnkat.
- Pontosan milyen célból készítették ezt a holo-programot?
- Isten- és eredetkutatás. Egy valószínűségmatrix alapján teremtettünk lényeket a hologramban és azt vizsgáljuk, vajon kik és hogyan jutnak, milyen meggyőződésre a kutatás tárgyával kapcsolatban. Aztán hagyjuk, hogy evolúciós fejlődés induljon be.
- Mire számítanak ezzel a Kísérlettel?
- Hogy megtaláljuk a Választ a Kérdésre, ugyanis a 42 nem volt számunkra túl kielégítő.

Negyedik elmélet

Az embert a rovarok teremtették, mert rájöttek, a fenyegetés, ami a galaxist érte olyan természetű, amivel csak egy technikai civilizáció tudja felvenni a küzdelmet. A rovarok pedig szigorú hierarchikus társadalmakban élnek, egy királynővel a csúcson... akit nevezhetünk bátran istennek is, ha az emberi - hiedelemalapú - megközelítést használjuk. Aztán kiderült, a humanoid létforma alkalmas sok minden másra is, amiről azelőtt még nem hallottak. Létrejött a művészet, az etika és az esztétika, amit a rovarok mind a mai napig nem értenek. Nem beszélve az intellektusról, pedig a pókok nagyon jók a racionális gondolkodásban.


- Melyik az igaz?
- Lehet mind a 4.
- Akkor kinek van igaza? Az egyháznak, vagy Darwinnak?
- Mindkettőnek! Az ember teremtve lett, azóta viszont evolúciós fejlődésben van.