2013. november 1., péntek

Hogyan kezdjem?


Egyszer valaki megkérdezte, nem tudnék-e neki ajánlani olyan anyagot, amiben egy kezdő számára érthetően le van írva a meditáció. Ezt továbbgondoltam és megírtam. Most már biztosan tudnék neki ajánlani konkrét dolgot úgy, hogy az egész könnyedén olvasható és 4 részbe belefér.

A kezdők számára tényleg üres frázisnak tűnhet az, hogy ez nem a hatalomért van, pedig mindenki tudja, hogy de. A hatalom természete olyan, hogy az igazi hatalom felé vezető úton számtalan mézesmadzag vár arra, hogy learassanak. Ha ráharapsz, akkor a hatalmad mást (vagy mást is) szolgál. Ha nem, eljutsz a hatalomértelmezés egy másik szintjére, ahol azok a dolgok, amikkel megkísértenek, nem túl fajsúlyosak. Onnan már élesen kirajzolódik az emberek hatalomhoz való viszonya, amiből egyenesen következik az aktuális fejlettségi szintjük.

A Tudást keresni nem könnyű és amikor rátalálsz, olyan egyedül érzed magad az emberek között is, hogy könnyen szociopatának nézhetnek. Odataláltál, ahova vágytál és könnyen rá lehet jönni, hogy a hatalmad mire használd, mert magasabb látószögön túllátsz az egyéni érdekeken. Mindenki az egyéni érdekeit követve kezdi el, aztán hogy hova jut, kiderül. Aki a teljesen egyedüli utat választja mester nélkül, nos azoknak íródott ez, ami itt kezdődik.