2013. december 6., péntek

A Racionális Ezotéria vallásrendszere


- Mi ez az ÉlményPark valójában?
- Az Én holo-vállalkozásom az Ég felé.
- Mi?
- Ha akarod imádd, Te tudod.


Vízöntőként sem idegen tőlem az intuíció, ám a ráció az, ahol a varázslatos dolgok történnek. A Rációnak bizonyítékra van szüksége isten létezésére és a saját létezését nem fogadja el annak. Hacsak nem feltételezzük azt, hogy azt tekintjük istennek, akitől/amitől a Forrásenergiát, azaz az Életerőt apjuk. Mivel az jön valahonnan, isten létezését ezennel bizonyítottnak tekinthetjük, függetlenül attól, hogy ettől elzárkózik-e vagy sem. Különben marad az, hogy nincs bizonyíték isten létezésére, de arra sincs, hogy nincs. Koncentráljunk tehát számunkra lényegibb dolgokra, mert az istenértelmezés mindenki magánügye, amíg az nem megy a többiek vagy a rendszer rovására.

A Racionális Ezotéria amúgy is inkább arra koncentrál, ami az embereket valójában érdekli és a saját életükkel is közvetlenül kapcsolatos. Ugyanis mindent le lehet képezni és értelmezni oda is és mindegy a szövegkörnyezet, ha a tartalmi információk számítanak. A fejlett embereknek nincs szükségük közvetítő közegre, mely összeköti őket istennel, térdepelteti őket és gyónásra kötelez. Ez maradjon a szellemi őslakosság privilégiuma, akiknek az élőhelyeire pont úgy kell vgyázni, ahogy ők vigyáznak hasonló esetben. A Fejlődés úgyis a Vízöntő akarata szerint történik. A Vízöntő Kor olyan, mint egy 12 lemezes telepítőprogram utolsó lemeze. Az után vagyunk kész! Addig viszont nézzük a realitást.

Vannak olyan emberek, akiknek a tudata alacsonyabban van, mint az a test, amit Te vetítesz ki Magad köré. Ezek az emberek amolyan karmavezérelt módban tesznek és pontosan úgy viselkednek, ahogyan Te hiszed. Kivéve akor, ha összekapcsolódik más magasabb dimenziós tudatokkal, ilyen esetben erre a mi terminológiánk a megszállás. Ha magasabban van, mint a test, akkor is érkeznek megszállók, akiket érdemes akkor kiűzni, ha nem vagyunk megelégedve a fönti megállapodás általuk nyújtott teljesítésével. Sokszor a megszállók maguk sem tudják, hogy ők most megszállók, ilyen esetben a hologramra érdemes gyanakodni. Ha tudatos megszállás alá esünk, azt felfoghatjuk a Magasabb Dimenziós Énnel történő egyik kapcsolatfelvételnek, ahol pozitív esetben akár szimbiózis is kialakulhat (őslakos értelmezésben Szövetség).

Ezeket a fentebb említett embereket mások holografikus projekciónak (kivetítésnek) nevezik, vagy zombinak, droidnak, stb. akiknek a tudata nincs a testében (nincs az itt és most-ban). A Mi terminológiánk erre a Gumimaci, amit a kristálygyerekek is jól értenek. Az ÉlményPark rendezi ezt a rendezetlen helyzetet, amit eddig a nem megfelelő lénytalálkozások keltettek. A gumimaci fogalma:

"olyan lelkes munkatárs, akinek a teljesítménye sokkal jobb úgy, hogy nem tud, csak hisz bizonyos dolgokat"

A Gumicukor

"jó, de az adott ügyben nem elég jó mágus"

Zselé

"rossz és az adott ügyben is rossz mágus"

Ne feledjük, mindig vannak olyan ügyek és területek, ahol mi vagyunk azok!


- Akkor mi az élet értelme?
- Ha ez egy olyan videojáték lenne, ahol kinézel a szemeiden és benne is vagy a Játékban, akkor mi lenne az életed értelme?
- Ezen így nem gondolkoztam el.
- De más lenne, mint így?
- Azt hiszem igen.
- Miben?
- Azt nem tudom, de abban biztos vagyok, hogy sokkal bátrabb lennék.