2013. december 7., szombat

A mentális felkészülés alapja


Decemberi hangulatban kissé lazább írásokkal jelentkezem és ezek közé pont jól befér egy nyáron írt téma, melyet egy tematikus blogomra írtam.

Minden mentális felkészülésnek keretei vannak és valamilyen értelmezési szabálya, ami meghatározza a Dolgokhoz való viszonyulást. Ennek ráadásul szintjei vannak, ami eltérhet a szintek között, hisz gondolhatsz mást Te és mást a közösség, aminek tagja vagy. Ha aláveted magad a közösség szabályainak, megtörténhet, hogy nem tudsz időben a saját utadra lépni. Ez egy érzékeny kulcsidőszak, mert ha ezt nem kíséri siker, akkor a kudarc visszaránthat a közösségbe, ráadásul vissza is kell szerezned a tekintélyed.

Nem beszélve arról, a közösség visszahúzó ereje olyan lehet, hogy tudtukon kívül gerjeszthetnek olyan hatásokat, melyek a visszahúzást erősítik. Ilyenkor célszerű biztosítani őket arról, hogy nem kívánod otthagyni a közösséget, ám célokat űztél ki magad elé, amiket el is akarsz érni. Egy másfajta nézőpont megismerése segíthet abban is, hogy meglásd Magad a másik oldalon. Ezért is olyan a stílusom amilyen és addig, ameddig szükséges.

Na ha eleged van a pofázásból, akkor kattints ide és onnan csak lapoznod kell.