2013. december 5., csütörtök

A Racionális Ezotéria hierarchia rendszere


A Racionális Ezotéria nem ismeri a mások feletti uralmi-hatalmi megközelítést. Bár úgy pontosabb, hogy ismeri, ám aki ilyesmivel jön elő, azt azonnal fejletlen lénynek nyilvánítja és a struktúrában arra a pozícióra helyezi, melyen az illető szintjét azonosítja. Így ezek az emberek nem kerülnek a saját szintjüktől eltérő világokba. A tapasztalat azt mondja, mindenki a saját világában érzi magát a legjobban, így bármilyen eltérést ebben a rendszer azonnal korrigál.

Felvetődhet a kérdés, ha nincs hatalmi megközelítés, akkor hogyan oldja meg a működést olyan világokban, ahol mindez normális. A feladat valójában az, hogyan oldjuk meg azt, hogy fejlett lények fejletlenebb világokban is képesek legyenek eredményesen tevékenykedni. A titkot úgy hívják: Funkcionális hierarchia. Azaz egymás közt mindenki egyenlő, ám amikor feladatba ugrunk, akkor - lévén fejlett lényekből áll a társaság - mindenki tudja a helyét és a szerepét. Addig tart ez a szerepjáték, amíg a feladat tart. A szabadidőben visszaáll az egyenlőség.

Megértéséhez legjobb az orvosi példa. Tételezzük fel, hogy van egy projectem, aminek én vagyok a vezetője. Én találtam ki és/vagy én vagyok erre a legalkalmasabb. Ha csapatot kell felállítanom, akkor - mint egy műtőben - szükség van arra, hogy ott legyenek a többiek, akik asszisztálnak, illetve a saját szakterületükön végeznek önálló munkát. Én vagyok a főnök, mert enyém a felelősség. Ez azonban nem zárja ki azt, hogy valaki a csapatban saját ötlettel áll elő, amihez szintén felkér embereket. Hiába vagyok a főnök az egyik projectben, ha elfogadom a felkérést egy másikban, akkor azt fogom ott csinálni, amire felkértek és az a főnök, aki az adott projectért a felelős. Ha az orvosi példa nem elég jó, akkor egy másik példán át talán érthetőbb. Alapítok egy saját zenekart, ami azonban nem zárja ki azt, hogy egy másik zenekarban is játsszak, amit más alapított. Nehézséget az jelenthet, hogy valaki elszáll magától és igyekszik megszerezni a többiek feletti abszolút hatalmat, kihasználva azt, hogy a nagyobb volumenű project vezetői esetleg a saját zenekarában is jelen vannak. Ilyenkor a rendszer automaikusan korrigál és az illetőt először egy tanuló-gyógyító programba helyezi, ha az nem vezet eredményre, akkor Alsóbb Világok valamelyikébe kerül, ahonnan a fejlődési ütemében tud fejlebb lépni.

Felhívom a figyelmet arra, hogy ezt a fönt-lent kérdést erősen félreértik az emberek. Mindenki arra törekszik, hogy minél feljebb jusson, azonban nem figyelnek arra, hogy vajon abba a világba valók-e vagy sem. Ha nem, nagyon rosszul fogják magukat érezni. A helyes lépés ilyen esetben az, ha az illető magától lemond a pozíciójáról és korrigál. A helytelen lépés pedig az, ha ilyenkor az illető megpróbálja azt a világot a saját szintjéhez igazítani, ahol valójában van. Mivel a gondolkodása énközpontú, nem tudja figyelembe venni a tágabb látószögű összefüggéseket és akár komoly bajba is kerülhet. Aki ilyet tesz, azt a rendszer azonnal kizárja, ha nem tudja tettét/tettit megmagyarázni. Az anyagi haszonszerzés önmagában, mint magyarázat elégtelen és az illető azonnal kizárásra kerül. Az anyagi haszonszerzés nem tiltott, ám nem mehet más, mások, a rendszer vagy a feladat rovására.

A legfelső szinten tehát olyan fejlett lények vannak, akik megőrizve individualitásukat olyan közösségben vannak, ahol élnek és élni hagyják a többieket is. Élnek a hatalmukkal, ám nem élnek vele vissza. Ez a Racionális Ezotéria admin-szintje, ahol azok a játékvezetők tevékenykednek, akik gondoskodnak a játék menetéről. Ha ide törsz, akkor azt tudnod kell, ezen a szinten a játék másról szól, mert az alapfeladatod az, hogy a többiek játékát menedzseld.

Ez alatt vannak a tanulópályák, ahol akár úgy is meg lehet bukni, hogy látszólag sikerrel teljesítetted az elvárásokat. Bukás esetén vagy maradsz a szinteden és újrajátszod, durva hiba esetén pedig akár lejjebb is kerülhetsz. A lejjebb és feljebb fogalmak azonban teljesen más értelmet kapnak az angyalok világában, ahol birtokolni valamit bűnnek számít, így értelemszerű, hogy ez az érték/pozíció relatív. Fontos tehát, hogy tisztázzuk önmagunkkal azt, mit is akarunk valójában, nehogy félreértésekbe essünk és túl késő legyen rádöbbenni a valóságra.

Bejutni a Legfelsőbb Szintekre úgy lehet egy piramis csúcsáról, ha olyan világot csinálsz, ami erre jogot ad, vagy egyszerűen felismered a fejlődés következő lépcsőjét és kiszállsz, utat adva a régi pozíciódba a következő generációnak. Összességében elmondható, hogy a Racionális Ezotériának nincs hierarchiarendszere, azonban a Szándék úgy van felépítve, hogy a rendszer akár évezredek múlva is jól működjön. Mivel a Ráció a fehér ember jellemzője, ezt a világot, amit fentebb leírtam, akár a Fehér Ember Egének is nevezhetjük, ugyanis van pár ember, akiknél a Ráció isteni szintre tudott emelkedni.