2013. szeptember 29., vasárnap

A mesterlét veszélyei


Egyszer valakiből mester lesz. Igen ám, de honnan tudja, hogy mikor? Miből derül ki az, hogy valaki alkalmas arra, hogy mester legyen?

Egy mester alapvetően két kritériumnak kell, hogy megfeleljen:

1. Képességeiben alkalmas személy
2. Személyiségében alkalmas személy

A képességeket akár kapni is lehet, ettők még nem válik az ember automatikusan mesterré. Bár olyan közegben, ahol csak az számít, kinek a kezében van a pisztoly, ott elképzelhető, hogy az ember ilyen hatást kelt, ha az épp Nála van. Ám van egy örök érvényű megjegyzés, amit sosem szabad elfelejteni:

Attól, hogy felkötsz Magadra egy fekete övet, még nem leszel mester, csak úgy fogsz kinézni.

Sosem állítottam olyan magamról, hogy Én mester lennék. Ennek oka egyszerű. Ha a mester definíciója az, hogy 'mindent tud', mi van akkor, ha beérkezik akár egy darab új információ, amit eddig nem tudott? Akkor el lehet mondani, hogy addig hazudott Magáról, nem? A dologban rejlő aggályok között a legharsányabb az, hogy ebben az esetben az ember érdekeltté válik abban, hogy ezek az új információk nehogy napvilágra kerüljenek, mert akkor ez kiderülhet.

Sokan keverik még a mestert a tanítóval. Jómagam olyan dolgokat csinálok, amiket egy átlagember elképzelni sem tudna és sosem éreztem úgy, hogy a mester lenne az a szó, ami ráillene arra, amit csinálok akkor, amikor ezeket az anyagokat kiteszem a netre. Amikor ezeket az anygaokat kiteszem a netre, azt abból a célból teszem, hogy azok, akik el akarják kerülni az ezoterikus csoportokban rejlő veszélyeket, itt is hozzájussanak a szükséges tudáshoz anélkül, hogy el kelljen menniük oda. Ha a saját idődben, a saját tempódban akarsz haladni, itt könnyedén megteheted.

Minden ezoterikus anyag olvasásakor azonban figyelembe kell venni azt, hogy az olvasó felelőssége ott kezdődik, ahol az íróé végződik!

A mesterlét veszélyei című kis sorozat célja az, hogy betekintést nyerjünk abba, milyen alapvető szempontok játszhatnak szerepet egy mester életében, melyeket érdemes figyelembe vennie. Az anyag itt kezdődik.