2013. szeptember 29., vasárnap

A mesterlét veszélyei 5. A Szív



- Okos ember nem mondja, hogy soha!
- A Szív azonban nem okos ember.


Az Angyal a Szív felől közelít minden kérdéshez. A Szív pedig elutasít mindent, amit nem ért. Mivel a szív nem ráció-alapú értelemmel rendelkezik, az olyan embert, aki a Szívét követi, azt a környezete hülyének nézi. Ha egy mester csoportot akar, nem engedheti meg magának azt, hogy hülyének nézzék, sőt, az Egoja miatt különösen felingerli az, ha nem látszik fontos embernek. Ezért lehet olyan nagy különbséget látni a tibeti lámák/indiai jógik/stb. és a Merciből kiszálló zselézett hajú sztármágusok között.

Ha az ember igyekszik a Szívvel megérttetni az Ego szempontjait, hogy az azt figyelembevegye, nem bocsátkozik könnyű feladatba. Megértteteni kétféleképp lehet valamit: 1. rációval 2. tapasztalással. Biztosan kijelenthetem, a Szív a 2. pont nagy rajongója. Kivéve az általam Szövetséges Szívnek nevezett elkülöníthető zónát, akivel a Szövetséges Ego lehet szövetséges. Az intelligencia nagy előnye az, hogy az ember úgy is megérthet valamit, hogy azt ne kelljen megtapasztalnia. Ebben lett partner (sok tapasztalás után) a Szövetséges Szív.

A Szívnek vannak még egyéb tulajdonságai is. Mivel nem ismeri az erőszakot, az ellenhatásokra sértődéssel reagál. Mivel nem ismeri a kontrollt, a váratlan helyzetekben hirtelen ingerültség léphet fel. A gond az, hogy a sértődésre az Ego (sőt, annak ellenséges része) is reagál és ki is használja azt a maga javára. A hirtelen ingerültségből pedig könnyen lehet hirtelen felindulás is, amir aztán az ügyvédek is tudnak hivatkozni. A Szív nem szereti a sok szabályt sem, mert azt vallja, ha a Szeretet létállapotában vagy, nincs szükséged sok szabályra, a törvényeket meg úgyis érzed. Magadban belül.


Az a mester, aki ezeket megértette, már elindulhat a csoportépítés útján. Abban az esetben, ha ez rosszul sikerül, az illető elszektásodik.

Na ebben a hatalmas kavalkádban kellene egy embernek a saját eszével és szívével rendet tennie. Nézz rá erre az emberre, kedves Tanítvány! Szívesen tanulnál Tőle?