2013. szeptember 29., vasárnap

A mesterlét veszélyei 3. Az angyal



Minden angyal, amikor megtestesül és keresi az alkalmas emberi alakokat, azzal szembesül, hogy ami itt természetes, annak zöme tiltott az ő világukban. Így az emberi alakok az egyetlenek, akik fékezni tudnak pár dologban, amire az angyal egyáltalán nincs felkészülve. Mert nem ismeri. Ám az angyali hierarchiában a főnök mindent jobban tud és ehhez a szokásukhoz itt is ragaszkodnak. Ami azért jó, mert ha semmit sem tudnak erről a világról, ám nekik kell a legokosabbnak lenniük, ráadásul bárminek ellen tudnak állni (kivéve a csábítást és a kísértést), az isteni lehet a környezetükben, szó szerint.

Az angyali megszállás alatt lévő emberek tehát általában hirtelen haraggal reagálnak olyan dolgokra, mint a kritika, amivel itt találkoznak először és nem tudják kezelni. Meg egy csomó más dolgot sem tudnak kezelni és mindenben nekik van igazuk. Amikor visszatér az ember, akkor azonnal reagál, hogy kompenzáljon (bűntudat, stb.), az angyal ezt nagy ívben leszarja, ő azt sem tudja, hogy akkor éppen Te volt. Ha az illető egy mester, akkor sokminden a tanítványai orra előtt zajlik, akik nem vakok és nehéz PR-feladat lenne az angyalokról kialakult képet ily módon beárnyékolni.

Amikor angyal voltam, akkor azt csináltam, hogy összeszedtem sok mester jótetteit (ne feledjétek, onnan nézve minden ember brutális bűnöző, a szabad gondolkodás egy olyan helyen, mint a Kollektíva ilyen) és úgy tálaltam Kinn, hogy ezek az emberek galaktikus gengszterek. Másra esély se volt, olyasmi, mintha lenne egy fél percem elmondani egy olyan dolgot, aminek a megértéséhez is évek kellenek, szóval inkább legyenek bűnözők. Szóval a legtöbb angyali megszállás alatt álló mestert onnan lehet megismerni, hogy kiterjedt bűnszervezetbe tömörültek. Nem azért, mert annyira bűnözők lennének, csak az angyali rács felépítésénél nem sokat szaroztak olyan dolgokkal, mint a földi törvények olyan komoly figyelembevétele. Te is nagy ívben szarsz az olajvezetéked útjában álló szép kis tavakra!

Angyali megszállás alatt jó, ha barátod a Ráció és Veled van a Logika, mert az első ember simán átver, ha Te csak azt ismered, hogy mindenki felé bizalommal fordulj, nem? Tehát azt sem tudod kezelni, mi van akkor, ha ezzel valaki durván visszaél. Viszont baromi nagy a Szíved ereje. Aki mint tudjuk, nem egy okos ember. Ilyenkor csak a hülyék állnak az utadba, vagy azok, akiknek az a dolga, hogy az angyalt valahogy lefogják. Angyali erő, mint elefánt a porcelánboltban.