2014. április 9., szerda

monolite 0007 Meditáció Indító


Sokan panaszkodtak arra, hogy nem tudnak meditálni. Ehhez kaptok itt egy segítséget.

A meditáció akkor ér valamit, ha ki tudod kapcsolni az agyadnak azokat a területeit, amikor tudatosan gondolkozol a saját problémáidon. Ugyanis ezek akkora zajt képeznek, hogy teljesen le tudják blokkolni az utat. Ha például monoton munkát végzel, érdekes módon egy idő után azon veheted észre magad, hogy meditálsz. Ha autót vezetsz és már rutinból megy, akkor is előjöhet ez az érzés, főleg akkor, ha eltéveszted az útvonalat. Ekkor jöhetsz rá arra, hogy elgondolkodtál.

Na a meditáció is ilyen, csak otthon teszed (vagy ahol épp megteheted) és egy technika segítségével éred el azt, hogy ki tudjon kapcsolni az elsődleges figyelmed. Ekkor beszélünk meditációról, a technika pedig mindenkinél más és más. Alakítsd ki a sajátod!

Ez a monolite betét arra készült, hogy ha először nyugodt körülményeket teremtesz Magadnak és kész vagy arra, hogy meditálj, el tud indítani rajta. Tehát nyugalomban hallgasd, majd utána feküdj be az ágyadba, vagy kerülj olyan testhelyzetbe, ahol teljesen el tudod engedni Magad és próbálkozz! Vele talán könnyebb lesz.