2014. április 1., kedd

Elméleti Mágia VI.




A Gonosz

Logikai elemzés



Elemzés tárgya: 'A gonosz legnagyobb trükkje az, hogy elhitette az emberekkel, nem létezik'.



A kijelentést folyamatosan figyelmeztetõ hangsúllyal lehet gyakran hallani. Láthatóan - sõt érezhetõen is - kiderül azonban az esetek zömében, hogy a kijelentõnek halvány fogalma sincs a kijelentésének tartalmáról. A hatás azonban szintén felfogható bizonyítéknak a szellemi mágia létezésére, ugyanis a hallgatók közül mindenki elfogadja a kijelentõ ítéletét is, pár gondolkodó ember kivételével.

Ugyanis az ezotériában a fõ szabály: Amit hiszel, neked az van!

Ha tehát egy illetõ igyekszik elhitetni Veled, hogy õ nem létezik, akkor valószínûleg õ a szövetségesed, ha tudja magáról, hogy gonosz. Nem?

Nem utolsósorban: a kijelentés azt sugallja, figyelmeztet tulajdonképp arra, hogy a gonosz mégis (!) létezik. Akkor most ki is az igazi gonosz?



A Jó

Logikai elemzés



Elemzés tárgya: 'A jó, az mindig jó'.



Egy társadalom tagjai kénytelenek folyamatosan a jó oldalukat mutatni, hisz a rossz nyilvánossága azonnal a társadalmi pozíciójuk végét jelentené.

Márpedig minden emberben van jó és van rossz. Kérdés csak ezek minõsége és aránya. Ám csak keveseknek. A többség elnyom.

Amit elnyomsz itt, felszínre bukkan valahol máshol. Ezoterikus értelemben elnyomod magadban, ám a 12 valamelyikén ezért eluralkodik. Mint ahogy rajtad is valamelyiketeké. Még ezoterikusabban, akkor az általad létrehozott tudati Alsóbb Világokban fog tombolni vagy uralkodó nézetté válni.

Hétköznapi értelemben pedig a Világon és a környezetedben élõ embereken.

Bizonyos UFO-k (ha lennének persze) tuti aszerint állapítanák meg egy faj fejlettségét, ezeket a 'sötét erõket' hogyan kezelik. Mondjuk úgy, mellettünk majdnem elmentek, de észrevettek pár halványan pislákoló értelem-forrást.




A Rossz


Elsõ gondolat: Mindenki keveri a gonosszal

Második gondolat: A sötét oldal nem attól sötét, hogy primitív

Harmadik gondolat: A jók között találod a legtöbbet

Negyedik gondolat: Szép dolog jónak lenni, ám a kompenzáció pont ugyanolyan rossz kell hogy legyen... és lebuksz. Így legalább zsarolható vagy.

Ötödik gondolat: Amíg jó voltam, mindenki atyáskodva, fölényesen jött és szórta nekem az észt, hogy mi is nekem a tuti. Amikor átmentem a másik oldalra, ott is jött pár ilyen figura, de ott nem okozott meglepetést (és méltatlankodást), ha pofánlövöm õket és azóta nyugtom van. Ugyanis a saját tapasztalataim azt mutatják, MINDEN ESETBEN csak akkor tudod meg, mi is a Feladatod, ha elvégezted. Akkor ez a 'fütyi', aki mesternek nevezi magát, honnan is tudhatná?

Hatodik gondolat: Ha ebben a világban jó akarsz lenni, vedd fel a Rossz imidzsét. Pont azt teszed, amit õk csak fordítva, nem?