2013. november 1., péntek

Hogyan kezdjem? 4/1.


Hogyan kezdjem?
ÉLETÜNK MEGVÁLTOZTATÁSA MEDITÁCIÓVAL



Sokan foglalkoznak a gondolattal, hogy komolyabban is belemélyedjenek a spiritualitásba, ám úgy túl erősek a Külsõ Világ csábító zajai, ha nincs a kezünkben egy stabil dolog, ami tudja mutatni az Utat. Íme egy hiánypótló Könyv.



Spiritualitásról érthetően


Az emberi agy bizonyos folyamatai vetítik a Világot. Mindenki egy Nagy Hálózat tagja. Mivel aktivitást fejtünk ki a Álmainkkal, Gondolatainkkal, Vágyainkkal, Érzéseinkkel, Érdekeinkkel a Világra, ezek gondolati energiákként távoznak is, majd amikor alszunk, ezek folyamatosan változva alakítják mindenkinek a Valóságot. Létezik egy Közös Valóság, amit mindenki a Külvilágként érzékel. Ez az Aréna, ahol két dolog határozza meg a Tudatpozíciód:

1. Mit hiszel a Világról?

2. Mit tudsz a Világról?

Ha kishitű vagy, pontosan ott vagy, ahol az 'aktuális értékrend-viszonyok' mellett a Helyed van. Az Univerzum egy energiafolyam, amiben az emberi agy gondolkodása úgy viselkedik, mintha egy sziget jönne létre, olyan igyekezettel próbálunk mindent stabilizálni, mindenhez ragaszkodni és rögzíteni magunkat bizonyos élethelyzetekhez, emberekhez, tárgyakhoz, kényelemhez, stb. Meg kell tehát érteni, hogy a Belső Világ felé csak úgy érdemes (és szabad) fordulni, ha elõtte gondoskodunk a civilizációs feltételeirõl. A civilizációs feltétele pedig az, hogy amikor meditálsz, függetleníteni tudd magad a Külvilágtól. Ehhez elhatározásra és hitre (önmagadban) van szükség.

A hologramban van egy érdekes sajátosság. Ha speciális fénnyel világítjuk meg egy kis darabját, nem a pici darabot fogjuk ott látni, hanem az Egészet piciben. Ha speciális (saját) felismerésekkel vizsgálod Önmagad egy pici szeletét, megtalálhatod az Utat az Univerzumhoz. A speciális felismeréseket pedig a meditáció nevű állapotban lehet megszerezni. Tehát meditációban alakíthatod a Világot, mint ahogy az emberi agy viselkedik, vagyis nem csak vetíthet, hanem alakíthatja is (másoknak) a Valóságot.

Amit hiszel a világról, az alapulhat személyes megtapasztaláson és tanult, vagy mások által hitelesnek tartott forrásokon (pl. iskolai tankönyv, vallási anyagok).

Amit tudsz a világról, az alapulhat személyes megtapasztaláson és tanult, vagy mások által hitelesnek tartott forrásokon (pl. iskolai tankönyv vallási anyagok).

Mindkettőt lehet manipulálni. A manipulációval szemben a leghatékonyabb védelem az ébredés, vagyis agyunk (eddig) nem használt részeinek bekapcsolása és egy mélyebb tudatszintre való átállás. Az emberek nagy része fél szembenézni a pszichével, sőt, még a saját elméjével is! Ezért nem egyszerű dolog egyedül rátalálni a helyes útra, különben az ember könnyen kiköthet egy pszichológus vagy egy pap elõtt, aki azonnal 'tudja, mit kell tennie', ha magától mélyül a tudatszinted, amit úgysem tudsz elkerülni.

Ha tehát mégis úgy döntesz, egyedül vágsz bele, az első dolog, amit meg kell tenni, az Önmagad átprogramozása. Anélkül nehezen tudod a saját kezedbe venni a sorsod és játékszere leszel valamelyik Sodrásnak, amelyik vagy a végzetedbe visz, vagy nem, ám egyben biztos lehetsz: nem a Te érdekeidet szolgálja, csak az Út legvégén. Aztán Tőled függ, melyin verdával és melyik úton mész oda. Ha nem jó az életélményed, biztos lehetsz abban, az akkor valaki másnál van, aki lehet, hogy habzsolja az életet. Ideje tehát visszavenni a 'képességeidet', majd tudatosan foglalkozni a saját szellemi fejlődéseddel.