2013. november 1., péntek

Hogyan kezdjem? 4/3


Hogyan kezdjem?
ÉLETÜNK MEGVÁLTOZTATÁSA MEDITÁCIÓVAL


3


Sokan foglalkoznak a gondolattal, hogy komolyabban is belemélyedjenek a spiritualitásba, ám úgy túl erősek a Külsõ Világ csábító zajai, ha nincs a kezünkben egy stabil dolog, ami tudja mutatni az Utat. Íme egy hiánypótló Könyv harmadik része.



Alapfogalmak


A Spirituális Látás

Látás alatt mindenki a vizuális látást érti elsõre. Létezik szellemi világ, amit meg is lehet tekinteni a harmadik szemeden át, van vizuális tartománya annak is. A harmadik szemedet úgy kell elképzelned, mint amikor álomban jársz. Ugyanis álomban is látsz képeket, mégsincsenek nyitva a szemeid. A harmadik szem tudatos használóit nevezhetjük 'tudatos álmodóknak' vagy 'ébren álmodóknak'. A spirituális látás azonban jóval több a vizális elemeknél, hiszen az agynak több olyan érzékszerve van, amik kapcsolatban állnak a hologram különbözõ 'portjaival'. Megérzések, jövõbelátások, bizonyos információk tudása, hirtelen elõbukkanó tudományok, stb., ezek mind a Látás területei. Kifejleszthetõk vagy más utakon megszerezhetõ képességek.

A Mában élés

Milyen fura, hisz bizonyíthatóan és láthatóan itt vagyunk, nem? Nos amikor ezoterikus tartalmú írásokat olvasunk, érdemes elrugaszkodni a test helyzetétõl és érdemesebb inkább a tudat pozíciójára gondolnunk, aki közel sem biztos, hogy a mában él. Ha a tudatod elkalandozik a múltban vagy a jövõben, esetleg más valóságokban vendégeskedik, megtörténhet, hogy addig mások megszállják a jelen testedet, hisz 'úgysem vagy soha itthon'. A jelen tested így valaki más érdekei szerint fog többnyire cselekedni, akik legtöbbször olyan lények, akiket csak egy dolog érdekel: az energia minõsége és mennyisége, amit rezegtetsz. Így olyan élethelyzetekbe kerülsz, amik lehet, hogy megtévesztenek, ám akkor kerülhetsz érdekes szituációkba, ha a tudatod visszatér és igyekszik visszaállítani Téged a saját ívedre. Jobban jársz, ha folyamatosan törekszel az 'itt és most'-ra és igyekszed megélni a világot, nem csak átélni a veled történõ eseményeket.

Te vetítesz

Amikor elõször (nyugi, másodszor és harmadszor is) hallod ezt, nagyon meggyõzõen fogják mondani, ám biztos lehetsz abban, kevesen is értik igazán, mirõl beszélnek. Ilyen esetekben is pont elég, ha Te érted. Amikor a világról kialakult tudás-hit képed alapján meghúzott keretek között mozogsz, lemondasz egy csomó lehetõségrõl csak azért, mert 'nem hiszed el, hogy ez megtörténhet'. Így a Te vetítésedben nem is fog megtörténni, hisz Te nem hiszed el. Többnyire azért nem, mert tudod, hogy ilyen esemény megtörténte lehetetlen azok a keretek között, amikben gondolkozol. Így csak döbbenve tudod nézni azt a Társadat, aki több mindent hisz el Önmagáról és képes arra is, hogy a saját hitével 'levetítse' a te hitedet, vagyis elkezdesz látni hihetetlen és lehetetlennek tartott dolgokat, amik vele kapcsolatosak.

Tudatpozíció

Nem ott vagy, ahol a tested! A tested van ott, ahol Te. Ha a tudatod emeled és emelkedsz, a világ attól még marad ugyanolyan, ám az emberek viselkedése megváltozik. A tudatod egy másik világba érkezik (mondjuk minden betépésnél), míg az emberek körülötted - fõleg akik nem képesek követni téged - 'zombivá' válnak (akiket én gumimacinak hívok) és úgy viselkednek, ahogy a tudatod szerint viselkedniük kellene. Õk a 'vetített hologramok', akikben egyszer-csak beérkezhet a tudata is, ha õneki is sikerül abba a valóságba pozícionálnia magát, ahol épp a tudatod jár. Ilyenkor elkezd világítani neked, amúgy csak teszi a dolgát. A tapasztalatom az, ha egyszer elhagysz egy valóságot, nem valószínû, hogy valaha viszontláthatod, ám ha rátalálsz egy olyanra, ahol otthon érzed magad, elmondhatod magadról, hogy 'otthon vagy'. Ha nagy magasságokat jársz be a tudatoddal, csak olyan emberekkel leszel képes találkozni a külvilágban, akik szintén azokban a magasságokban járnak.

Halál

Hidd el, mire ezt olvasod, nagyon sok olyan valóságban meghaltál, amit ismersz. Volt is temetésed. Azonban Te egyikre sem fogsz emlékezni (hacsak valami álomban vagy meghackelt holo-szeánszon nem) és éled tovább normálisnak gondolt életed. Azért kellett meghalnod, hogy jelenléteddel ne akadályozd 1. a Többieket 2. vagy õk ne akadályozzanak Téged. Attól még a Te világodban lehet, hogy õk tovább élnek, hisz ez is függhet a Te hitedtõl és szándékaidtól. Általában az szokott történni, hogy 'nagyon rossz családi viszonyok mellett' egyszercsak valaki megváltozik feléd. Valószínûleg meghaltál az õ világában, majd õ is meghalt és a tudata kiszabadult abból a valóságból és beérkezett a Tiédbe, ahol észreveszi, hogy élsz és igyekszik feléd kifejezni a szeretetét. Mivel õ úgy fogja érzékelni a dolgokat, hogy Te jöttél vissza õhozzá. Ha az ezoterikus jelentését vizsgáljuk, nem feltétlen jelent rossz eseményt valaminek a vége és egy új kezdete.

Ezotéria

Ha elfogadjuk a 'holografikus agy' tudományos elméleteket, akkor nincs messze az ezotéria újabb definíciója sem. Ha Önmagadban vizsgálod Önmagad egy szeletét, amit különleges fénnyel világítasz meg, megtalálod az egész Világot magadban. Az ezotéria célja, hogy ezt a 'belsõ utat' megtaláld.

Meditáció

Az agyadat valamilyen technika segítségével módosult tudatállapotba helyezed.