2013. november 1., péntek

Hogyan kezdjem? 4/4.


Hogyan kezdjem?
ÉLETÜNK MEGVÁLTOZTATÁSA MEDITÁCIÓVAL



Sokan foglalkoznak a gondolattal, hogy komolyabban is belemélyedjenek a spiritualitásba, ám úgy túl erősek a Külsõ Világ csábító zajai, ha nincs a kezünkben egy stabil dolog, ami tudja mutatni az Utat. Íme egy hiánypótló Könyv negyedik része.


4


1. A Meditáció

Meditáció alatt sokan sokfélét értenek, ám egyben mindenki egyetért: nincs kialakult szabály rá (hisz ha te kitalálsz egy újat, senki nem szólhat rád egy szót se, ha sikeres), ám vannak rá kialakult szabályok (sablonok, kitaposott utak). Mesterek eshetnek abba a meggyõzõdésbe, hogy csak az õ útjuk a helyes mindenki számára, aztán akik idõben estek bele, vallásokat is alapíthattak. Mindenki számára CSAK és KIZÁRÓLAG egyedi (!) út létezik. Ebben az egyedi útban Te járhatsz be egy olyan ívet, hogy az idõnek egy pontjától egy másikig ehhez a mesterhez mész, aztán ahhoz, majd találkozol a vallásokkal és egyéb filozófiákkal, ám a forgatókönyvedben MINDIG annak kell szerepelnie, hogy Te Döntesz. A lényeg, hogy mindig tanulnod kell valamit, ami kell neked ahhoz, hogy továbbléphess a Saját Utadon.

Jómagam meditációnak hívom azt is, amikor 'elgondolkozol a buszon'. Azt is, amikor mosogatsz, vagy egyéb monoton munkát végzel, amiben az agyad átugrik az ún. másodlagos figyelembe. Meditáció az is, amikor ezoterikus társaságban közösen végeztek valamit, mégpedig irányított meditáció. Mint ahogy olvasol egy könyvben egy ilyet, irányított (kötött) meditáció. Ezekbõl készíthetsz magadnak újta úgy, hogy kicseréled azokat a részeit, amik nem kellenek/nem neked valók és behelyettesíted mással. Magad is írhatsz kötött meditációt, ha akarsz, nekem is vannak ilyenek.

Itt van mindjárt az elsõ, ami egy kis rövid meditáció, bárki elvégezheti bárhol. A kezdõknek akkor érdemes, amikor teljesen ellazult állapotban vannak. Mivel ezt a meditációt nevezhetjük 'korrekciós meditációnak' is, célszerû nem sokszor végezni (ha tényleg jó vagy, elég csak egyszer), mindjárt MINDEN ELEJÉN, amikor ezt az egész Körutat elkezded:


Induló meditáció

1 Csússzunk le oda, ahova szoktunk.
2 Védjük le a helyet az avatatlan szemlélõdõk elõl a tevékenységünk. Vizualizáljunk egy Gömbhálót, aminek a közepén ülünk, ami akkor bomlik el, amikor végeztünk.
3 Képzeljük el magunkat egészségesen, boldogan, örömmel teli életben és kérjük meg a Felettes Énünk, hogy a lehetõségeink, a szándékaink és a bevállalásaink ismeretében ehhez az elképzeléshez hozzon minket minél közelebb.
4 Köszönjük meg ha akarjuk. Köszönjünk el, ha akarunk.
5 Csússzunk vissza. 


A következõ teendõnk a cél-Tudatpozíció meghatározása, aminek a Saját Ideális Jövõdben kell lennie. Ha erre nem figyelsz, könnyen bekerülhetsz máséba, rosszabb esetben egy másik valóságcsomóba. Tehát stabilizálnunk kell azt, mint a GPS-nél, mi az úticél. Ha ez megvan, nehezen tudnak eltéríteni az Utadról, hisz a Fõprogram ezen az íven tart.


Elsõ Állomás meghatározása

1. Odahelyezed a Tudatod egy pillanatra az ideális jövõdnek abba a Pontjába, ahol már legyõzted a Félelmet és készen állsz arra, hogy továbblépj
2. Elrendezed úgy az életed, hogy legyen stabil bevételed (vagy elég pénzed) akkor is, ha évekig kell valahol meditálnod
3. Megkezded a 'dolgok fontosságát átértékelni Magadban', vagyis újrakalibrálod az Értékrended
4. Megszabadulsz minden olyan külsõ hatástól, ami visszarántana Téged a Színpadra (kezdve a mobiltelefonoddal)
5. Amikor odaérkezel abba a Pontba, amit az 1. pontban kijelöltél, már készen állsz arra is, hogy tudd kezelni a Hatalmat és a Világosságot, ekkor tettél meg minden tõled telhetõt, hogy biztonságos legyen az Utad.


Az ilyen GPS-jellegû útmeghatározó meditációk esetén a tapasztalati úton kialakított ideális technika:

1. Mi az adott út célja, ahova el szeretnénk jutni?
2. Mi az, amit mindenképp szeretnék érinteni?
3. Mi az, amit mindenképp szeretnék elkerülni?

Ezeket mindenféle értelemben (dimenzióban) kell értelmezni, tehát a 'vége' nem feltétlenül jelent idõpontot, lehet egy állapot is. Érdemes minden ilyennek egy külön meditációt szentelni és már benne is vagyunk egy saját meditációban, amikor semmi mást nem teszünk, mint egy számunkra fontos dolgon hosszasan gondolkozunk. A hossazasan gondolkodunk és a meditáció közötti különbség a tudatállapot mélysége. Ha betépve gondolkodunk, máris 'sámáni szintû' meditációt végzünk.

Ha stabil keretek közé lépsz, nem árt, ha ezeket Te magad jelölöd ki. Tudod, mi a célja és mit miért teszel. Ugyanis senki nem fog Téged érteni és olyan nagy lesz a Környezet visszahúzó ereje, hogy a hitedre biztos nagy hatással lesznek, így nem árt, ha van egy olyan programod, ami független attól. Nem beszélve arról, ezt még akkor jelölöd ki, amikor tudod, mit teszel és nem vagy a varázskörükben.



2. Gyerekkori Álom elmélet

Amikor megszületünk, azt valamilyen Céllal tesszük, ám nem tudunk róla. Ez a Cél aztán elkezd elõttünk fényesen világítani és mutatja az Utat. Ameddig kitartasz gyerekként, addig ez marad a Vezetõsugarad, ilyen könyveket olvastál, sõt, még ma is megremeg valami mélyen benned, amikor ilyen filmeket látsz. Ha nem tartasz ki, elfogadsz magad fölé valakit, aki egyfajta Vezérként határozza meg a többi gyereknek, mi a Menõ. Ezt ma Divatnak hívják a Felnõttek Világában.

Ahogy nõsz, kezd az eredeti Utad elhomályosodni és átveszi a helyét elõször egy pragmatikus álom, példa erre a 'játékboltban eladó', majd egy szívvágy álom, ami inkább egyfajta attitüdöt jelent már (tûzoltó, rendõr, katona, stb.), jelen esetben másokon segítés alkalmazkodott értelmezését. Aztán elérkezik az ifjú felnõttkor elõszele, ahol elõjön a Civilizációs Álom, ami az esetek 99.9%-ában teljesen elnyomja a Gyerekkori Álmot. Az igen ritka kivétel mindezeket össze tudta hangolni, ám erre akkor igen fogékony kisgyerekként kellett indulni.

Ha valamiért megérteném a nagy vagyonokat halmozókat, az csak egy dolog lehetne. Ha sok pénz kell hozzá és az ember nem tábornokként akar közpénzbõl mondjuk háborúsdit játszani. Szóval keveseket érint, ha saját zsebre megy. A többség akkor inkább leragadt annál a gyerekkori álmánál, akik babáznak és esküvõkrõl álmodoznak, míg a párjuk kinn játszik háborúsdit az udvaron. Akik viszont az igazi gyerekkori álmaikat követik, nem nagyon foglalkoznak olyankor a pénzzel.

A fejezet azért lényeges, mert a gyerekkori álom mindenkinél meghatározó tényezõ. Mondjuk úgy - isten csak azt figyeli - kik maradtak ezen az Úton, nem tekinthetõk sem hitszegóknak, sem szószegõknek önmaguk (gyerekkori énje) elõtt. Hisz maradtak az útjukon. Ami közbejöhet: 1. isten sem érti az emberek világát és félreértheti a helyzetet 2. utólagos igazolással lehet élni, ám ahhoz nagyon jó duma kell fölfelé. A gyerekkori álom leszületés elõtt kapott Feladatnak számít. Nagymértékben függ tõle sok lelki probléma, hisz a szíved húzna a gyerekkori álmaid felé, a civilizációs kötelezettségek azonban leszorítanak, így leszorítják benned a Belsõ Gyermeket. Õt akarjuk kiszabadítani.



3. Leszületés után kapott feladat

Van, hogy állati jó vagy a Pályán, mert kénytelen vagy megtanulni ezt-azt és kiderül, hogy van benned tehetség. Annyira, hogy a leszületésed után (!) kapsz egy Feladatot. Mondok egy példát. Jómagam szinte az összes galaktikus törvényt megszegtem mindenféle alakokban, ám a dolog jellege miatt ez csak késõbb derült ki. Addig spirituális bûnözõként kezeltek a valóságok zömében, de nem tudtak mit tenni, mert amúgy 'minden szabályos' volt, amit tettem. A hófehér angyalok se tudtak mit tenni egy érdekes kísérletemmel szemben, ami a 'sötét oldal eszköztárával tegyünk dolgokat, amire a fényes angyalok is csak bólintani tudnak'. Persze megfúrtak (az ég sem más, mint a Föld, csak másmilyen), de aztán a megfúrók lebuktak és az egészbõl 3 dimenzióban lett egy olyan Mûsor, ami arról szól, hogy 'isten rájött, hogy meggondolja magát' és a saját energiáit próbálja meg kivédeni, amik folyamatosan zajlanak. Így egy másik ívre kerültem egy különleges feladattal, amihez meg kellett tanulnom teniszezni. És most jön az idõdimenzió megértése. Mivel eléggé be volt osztva a 'táncrendem', a tenisz meg nem egy olyan dolog, mint a gitár, hogy azonnal is megy, ha az embernek abszolút zenei hallása van, szóval a 20-as éveimbe helyezõdött a dolog megtanulása olyan szinten, ahogy mostanában kell. Mivel a kedvencem lett (tényleg, nem a programozott), egyáltalán nem tiltakoztam, a végén el kellett (persze a pályán) törni a lábszárcsontomat, hogy lehozzanak róla a Segítõim, amikor átálltam egy Másik Ívre. Most csak annyit tudok, hogy a teniszhez való közeledésem és vonzódásom ezzel, a 'leszületés után kapott isteni feladattal' lehet szoros összefüggésben. Ilyen mindenkinek van, ezen a példán át lehet gondolkozni!



4. Angyali feladat

Ezt ki lehet keresni a születési adataid alapján kiderül egy fényszög, ami fokokra van osztva és minden ilyen szeletnek van egy angyala (ügyintézõje/égi felelõse), aki a Te Személyes Angyalod (ugye milyen szép megfogalmazása a fõnöknek?). Ha megkerested, akkor kiderül, hogy amit nem értesz sokszor az emberben, az miért van. Az esetemben például miért van az, hogy olyan dolgokról beszélek, amiket sokan megtartanának maguknak? Na ki találja el? Igen, amikor kikerestem az angyalomat és a jellegét (vagyis engem ez a mozgatórugó hajt, amikor cselekszem), az volt olvasható, hogy: oktatás. Ez sokszor jól jött, amikor bizonyos élethelyzetekben védekeznem kellett bizonyos vádakra és jó kezekben pont olyan hatásos érvrendszer (csak a feladatomat végzem, tanulságos élethelyzetek, megtapasaztalások megszervezése), mint az, hogy ' benne van a bibliában'. Nem sok ellenérv hangzik ilyenkor el. Tehát amit én itt nyomatok, az az egyik leszületési feladatom, hogy benneteket, a feltupírozott õsembereket valahogy eladjalak 'fejlett lényekként' odakinn, mert ha sikerül, az nagy szakmai bravúr lenne. Esély még van rá.



Namost nagyon jó dolog, hogy vannak ezek a Feladatok, de ezeket ki végzi és hogy kell rájuk felkészülni? Mindenféle technikák vannak rá és Te végzed, ha eljutsz oda, hogy ezt itt olvasod. A kötél másik végén biztos egy elkényeztetett ribanc lehet, akinek a legfõbb gondja, hol és kikkel vacsorázzon. Hogy sikerüljön leválnod az ilyenekrõl, utad egy szakaszán cipelned kell, majd adod a következõnek. Ám ehhez elõbb el kell jutnod oda, hogy ez tudatosan vagy nem tudatosan, de olajozottan menjen. Profin akkor tudod csinálni, ha kiismered magad a saját meditációidban. Mikor épp milyen megy. Így bármikor tudsz segíteni idegen angyali csoportoknak a képességeiddel és a kapacitásoddal, ha a városukban jársz. Ezeket beállítani és ki is helyezni a valóságba, nos ez is meditáció. Mintha a saját elmédben hoznál létre egy olyan admin-rendszert kijelzõkkel és képzeletbeli gombokkal (meglepõdnél, hogy nem tudsz mást vizionálni, mint ami van), amikkel irányítani tudod ezt a testet a világban, miközben a tudatoddal (mint egy böngészõvel) mozoghatsz a spirituális hálózatokon.

Hogy hogyan kezdjem el? Így.